Telefon : +905493495913

Telefon : +905342050720

Yağ Enjeksiyonu
s

Yağ Enjeksiyonu

Yağ dokusu, son dönemlerde artan popülerliğiyle, yumuşak doku dolgusu olarak sıkça kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemde kişinin kendi yağ dokusu kullanılır. Bu nedenle maliyeti uygun, kolay elde edilebilir ve herhangi bir yan etkisi veya alerjik reaksiyon riski taşımaz. Toplanan yağlar özel işlemlerden geçirilerek vücudun farklı bölgelerinde dolgu maddesi olarak kullanılabilir.

 

Bu yöntem, boşlukları doldurma, cilt kalitesini artırma (özellikle radyoterapinin etkilediği cilt bölgeleri altına), yara izlerini düzeltme (atrofik yara izleri), meme estetiğini geliştirme (kompozit meme büyütme) ve meme yeniden inşası (meme rekonstrüksiyonu) gibi çeşitli amaçlar için kullanılır. Aktarılan yağlar, işlem yapılan bölgede uzun süre kalacağı için geçici bir doldurma işlemi yerine kalıcı bir etki sağlar. Ayrıca, kök hücre içeriği nedeniyle uygulama alanında cilt ve cilt altı dokunun kalitesi ve kalınlığı artabilir.

Ameliyat Öncesi

İşlem öncesi, detaylı bir tıbbi geçmiş alınır, hastanın muayenesi yapılır, beklentileri değerlendirilir ve işlem hakkında ayrıntılı bilgi verilir. Genellikle özel tetkikler gerektirmez.

Ameliyat

Ameliyat, genel anestezi veya lokal anestezi ve sedasyon altında gerçekleştirilebilir. İlk aşamada yağların alınacağı bölge belirlenir, yaklaşık yarım santimetrelik bir kesiden yağ emme işlemi yapılır. Alınan yağlar işlenir ve enjeksiyon için hazırlanır. Ardından, ameliyat önceden belirlenen bölgelere ince kanüller aracılığıyla enjekte edilir. İşlem süresi uygulama alanına bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle 30 dakika kadar sürer.

Ameliyat Sonrası

Ameliyat sonrası hastanın aynı gün taburcu olması planlanır. Ertesi gün duş alınabilir, günlük aktivitelere hemen dönülebilir. İki gün dinlenme sonrası işe geri dönülebilir. Ağır aktivitelere bir ay sonra başlama izni verilir. Bu süreler, yalnızca yağ enjeksiyonu yapıldığında geçerlidir. Eğer başka bir ameliyatla birlikte yapılıyorsa, önceki ameliyatın iyileşme ve toparlanma süreleri geçerli olur ve yağ enjeksiyonu ekstra bir iyileşme süresi gerektirmez.

Enjekte edilen yağların kalıcılığı kişiden kişiye değişir. Bu işlem, greft benzeri bir işlem olduğu için aktarılan hücrelerin bir kısmı uygulama bölgesinde yaşamaya devam eder. Bu nedenle yaklaşık olarak %40-50’si kalıcı olabilir, ve tekrarlayan seanslarla dolgu ihtiyacı ortadan kaldırılabilir.