Telefon : +905493495913

Telefon : +905342050720

Meme Küçültme
s

Meme Küçültme

Meme küçültme, tıbbi adıyla reduksiyon mammoplasti, sarkmış ve fazla dokuya sahip memelerin yeniden şekil verilmesini içeren bir cerrahi işlemdir. Fazla meme dokusu, kadınlarda sırt ve boyun ağrısına, omuzlarda izlere ve meme altı bölgesinde cilt sorunlarına neden olabilir. Aynı zamanda fiziksel aktiviteleri sınırlayabilir, bu nedenle meme küçültme ameliyatı sonrasında kişilerin özgüvenini artırabilir.

Ameliyat

Ameliyat genellikle genel anestezi altında yapılır ve ortalama 2-2,5 saat sürer. Meme başı vücudun uygun seviyelerine daha yukarı taşınır. Fazla meme dokusu ve cilt çıkarılır, ardından meme şekillendirilir ve cilt kapatılır. Meme başı korunur. Meme üzerindeki kesiler, meme başının etrafında dairesel, meme başından meme altı oluğa dikey ve meme altı oluğunda yatay bir şekilde yapılır. Meme içine kan ve serum birikimini önlemek için negatif basınçlı tüpler olan drenler yerleştirilir ve ameliyat özel sütyenler ve bandajlarla sonlandırılır.

Ameliyat Sonrası Bakım

Çoğu hasta ameliyat sonrası bir gece hastanede kalır. Ameliyattan sonra beslenmeye kısa sürede başlayabilirsiniz. Drenler genellikle birinci veya ikinci günde çıkarılır. Antibiyotikler ve ağrı kesiciler reçete edilir. Bandajlar üçüncü veya dördüncü günden itibaren açık bırakılır ve sadece özel destek sütyeni giyilir. Bu sürelerin sonrasında duş alabilirsiniz. Meme bölgelerinde ağrı, şişlik ve morarma olabilir ve bu rahatsızlıklar genellikle 7-10 gün içinde azalır. Bir hafta sonra işe dönebilirsiniz, ancak ağır aktivitelerden kaçınılmalıdır, 4-6 hafta boyunca.

Meme Küçültme Sonrasında Emzirme Mümkün mü?

Meme küçültme ameliyatında bazı süt kanalları ve meme ucu korunur. Yeterli miktarda süt bezi bulunuyorsa, ameliyat sonrası emzirme konusunda sorun yaşamamanız gerekir.

Meme Küçültme Sonrasında Meme Kanseri Riskim Artar mı?

Ameliyat sırasında çıkarılan tüm dokular patolojik bir incelemeye tabi tutulur. Bu, taramalar sırasında görülmeyen erken dönem odaklarını tespit etme şansı yaratır. Ayrıca vücuttaki meme dokusunun azalması nedeniyle meme kanseri riski de azalır.

Sonuç

Meme küçültme işlemleri yüksek memnuniyet oranlarına sahiptir. Meme dokusu yeniden büyümez, ancak yaşla birlikte sarkmalar meydana gelebilir. Operasyon, özgüveni artırır, fiziksel aktiviteyi artırır ve sırt ağrısı gibi şikayetleri hafifletir.