Telefon : +905493495913

Telefon : +905342050720

Kulak Estetiği

Kulak Estetiği

Kulakların şekil ve boyutlarından memnuniyetsizlik durumunda, çoğunlukla kepçe kulak düzeltilmesi, kulak küçültme ve kulak memesinin estetik olarak şekillendirilmesi ameliyatları uygulanır. Kepçe kulak, kulak ile kafa arasındaki açının fazla olması ve üst kıvrımın yeterince gelişmemesi sonucu ortaya çıkar. Bu durum, okul öncesi veya çocukluk döneminde ameliyat edilmesi gereken bir estetik problemdir. Erken dönemde müdahale edilerek, çocuğun okul çağlarında alay edilmesinin önüne geçilir ve özgüven problemi yaşaması engellenir. Ameliyat tek veya çift taraflı olarak gerçekleştirilebilir.

Ameliyat

Ameliyat genel anestezi veya lokal anestezi altında gerçekleştirilebilir. İşlem genellikle 1-1,5 saat sürer ve ameliyat sonrasında kulaklara pansuman uygulanır.

Ameliyat Sonrası

Beslenme hemen ameliyat sonrasında başlar ve hastanın mobilizasyonu sağlanır. Hastanın taburcu edilme süresi aynı gün olabileceği gibi hastane yatışı bir gece sürebilir. Bandajlar genellikle ikinci gün çıkarılır ve hastalar banyo yapabilirler. Dikişler kendiliğinden erir. Ameliyat sonrası 3 hafta boyunca kulakları sabitlemek için saç bantları kullanılır. Hastalar 5-7 gün sonra işlerine dönebilir ve hafif aktivitelere 2-3 hafta sonra başlayabilirler, daha yoğun aktivitelere ise 1 ay sonra dönebilirler.