Telefon : +905493495913

Telefon : +905342050720

Hollywood Yanagi ( Bisektomi )

Hollywood Yanagi (Bisektomi)

Bisektomi, ağız içinden çıkarılan yağ dokusunun yanaklardaki bir kısmının alındığı bir cerrahi müdahaledir. Yuvarlak ve dolgun yanakların inceltilmesi, bu operasyonun ana hedefidir, ve sonuç olarak daha ince ve uzun bir yüz elde edilir. Yanak düzeltme operasyonunda yağ emme işlemi aşırıya kaçmaması gereken bir denge gerektirir.

Kimler Bisektomi İçin Uygun Adaylardır?

Yanak düzeltmesi, hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilir. İdeal adaylar, yanaklarında fazla yağ dokusu bulunan kişilerdir ve bu operasyondan en fazla fayda sağlayabilecek kişilerdir. Normal yüz şekline sahip kişilerde bile, küçük bir miktarda yağ dokusu çıkarılması, daha çekici bir görünüme yol açabilir. Yanak bölgesindeki yağ emme işlemi, yanak kemiklerinin doldurulması ve çene hattının belirginleştirilmesi ile birleştirildiğinde mükemmel sonuçlar elde edilebilir. Çene hattının belirginleştirilmesi için hem vücuttan alınan yağ transferleri hem de hazır kollajen dolguları kullanılabilir.

Ameliyat

Bisektomi operasyonu lokal anestezi veya genel anestezi altında gerçekleştirilir. Üst arka dişlere yakın bir kesik açılır ve buradan bukkal yağ (yanak yağı) gerekli miktarda alınır. Aynı işlem diğer yanakta da uygulanır ve simetrik bir sonuç elde edilmesi için neredeyse aynı miktarda yağ dokusu alınır. Kesikler kendiliğinden çözünen dikişlerle kapatılır.

Operasyon Sonrasi

Operasyon sonrası yaraların ağız içinde enfekte olmaması için hastaların birkaç gün boyunca sıvı gıdalar tüketmeleri ve ağız hijyenlerine dikkat etmeleri önemlidir. Ağız içi temizliği, özellikle operasyon bölgesinde, günde altı kez yemeklerden sonra antiseptik bir ağız gargarası veya sprey ile yapılmalıdır. Kendiliğinden çözünen dikişler genellikle iki hafta içinde kendiliğinden kaybolur. Eğer kendiliğinden çözünen dikişler kullanılmamışsa, dikişler operasyondan sonraki onuncu gün çıkarılır.