Telefon : +905493495913

Telefon : +905342050720

Göz Kapağı Estetiği

Göz Kapağı Estetiği

Göz kapağı estetiği, hem üst hem de alt göz kapaklarına uygulanabilen bir ameliyat türüdür. Bu ameliyat, fazla cilt ve yağ dokusunun uzaklaştırılması yoluyla, daha genç ve estetik bir göz çevresi elde etmeyi amaçlar. Yılların etkisiyle oluşan cilt sarkmaları, yağ birikintileri ve düşmüş göz kapakları zamanla hem yaşlı hem de yorgun bir görünüme neden olabilir ve görme alanını olumsuz etkileyebilir.Bu ameliyatlar ayrı ayrı yapılabilir veya aynı seansta uygulanabilir. Ayrıca, erkekler ve kadınlar için uygundur.

Ameliyat

Üst göz kapağı estetiği lokal anestezi veya sedasyon anestezisi ile yapılabilir, alt göz kapağı estetiği ise genellikle genel anestezi gerektirir. Üst göz kapakları için doğal üst kapak kıvrımına paralel bir kesik yapılırken, alt göz kapakları için kirpik hattına yakın bir kesik tercih edilir. Ameliyat süresi üst göz kapakları için yaklaşık 30 dakika ile 1 saat arasında değişirken, alt göz kapakları için 1 ila 2 saat sürebilir. Ameliyat sonrası uygun bandajlar uygulanır ve pansuman yapılır.

Ameliyat Sonrası

Beslenme, ameliyat sonrasında hemen başlar ve hastanın mobilize edilmesi amaçlanır. Hasta aynı gün taburcu edilebileceği gibi 1 gece hastanede de kalabilir. Yüzde hafif şişlik ve morluklar olabilir. Erken dönemde düzenli soğuk kompres uygulamaları, bu yan etkilerin şiddetini azaltmaya yardımcı olabilir. Ameliyat sonrası bandajlar 2-3 gün sonra çıkarılır ve banyo yapılabilir. Dikişler 5. gün çıkarılır ve şişlikler ile morluklar genellikle 7-10 gün içinde kaybolur. Bu dönem sonrasında makyaj yapılabilir. Ameliyat sonrası 3-5 gün içinde işe dönüş yapılabilir. Hafif aktivitelere 2-3 hafta sonra başlanabilir ve ağır aktivitelere 1 ay sonra dönülebilir.

Sonuç

Göz kapağı estetiği, kişiye özgü bir tedavi yöntemidir. Bu ameliyat sonucunda alt göz kapağı torbaları giderilir ve daha gergin ve genç bir üst göz kapağı görünümü elde edilir. Bu, kişiye daha genç ve dinlenmiş bir ifade kazandırır. Daha iyi ve uzun süreli sonuçlar elde etmek isteyenler için kaş kaldırma, alın germe, orta yüz germe, dolgu ve botoks uygulamaları, cilt yenileme ve sıkılaştırma işlemleri gibi diğer estetik müdahalelerle birlikte düşünülebilir.