Telefon : +905493495913

Telefon : +905342050720

Çene Estetiği

Çene Estetiği

Çene estetiği, yüzün diğer bölümleriyle orantısız olan kişiler için uygulanan cerrahi müdahalelerdir. Bu tür ameliyatların temel amacı, çenenin yüzün diğer kısımlarıyla uyumunu sağlamaktır. Bu tür estetik cerrahi işlemleri hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilir.

Çene İmplantı

Çenesi geride olanlar, büyük burun yapısına sahip olanlar, etli boyun yapısı bulunanlar ve belirgin bir kare şeklinde çenesi olanlar için çene implantı işlemi uygun bir seçenek olabilir. Uygulanacak implantlar farklı tiplerde olabilir; ancak hedef, sert ve doğal bir çene hattı oluşturmak için yüksek kaliteli malzemeler kullanmaktır. Bu ameliyat, gerektiğinde burun estetiği veya dudak dolgusu gibi ek cerrahi işlemlerle kombinlenebilir.

Ameliyat

Çene implantı ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık bir saat kadar sürer. İncisionlar, ya çene altından veya ağız içinden yapılabilir. Ağız içinden yapılan bir yaklaşım tercih edilirse, iz oluşma riski daha düşüktür, ancak hijyenik dikkat gereklidir. Ameliyat sırasında uygun implant çene ucuna yerleştirilir, ve dren kullanımı gerekmeyebilir.

Ameliyat Sonrası

Ameliyat sonrası dönemde beslenme hemen başlar ve hastanın yürütülmesi sağlanır. Genellikle dren kullanımı gerekmez ve hasta aynı gün taburcu edilir. Hastalar, ameliyat sonrası dönemin ilk günlerinde hafif ağrı, şişlik ve morarma yaşayabilir. Banyo yasağı genellikle ikinci günde kaldırılır. Özel bir bandaj genellikle yaklaşık bir hafta süreyle kullanılır. Çoğu hasta 5-7 gün sonra işe geri dönebilir ve 3 hafta sonunda daha yoğun aktivitelere geri dönmek mümkün olabilir.

Çene Küçültme

Çene küçültme işlemi genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık bir saat kadar sürer. Kesiler, çene altından veya ağız içinden yapılabilir. Ağız içinden kesilme tercih edilirse, enfeksiyon riski daha yüksek olabilir, ancak dışarıdan görünür bir iz oluşmaz. İşlem sırasında çene ucu kemikleri kesilir, küçültülür ve yeniden şekillendirilir, ardından plak ve vidalarla sabitlenir.

Sonuç

Her iki ameliyat türü de hastanın özgüvenini artırabilir ve sosyal yaşamını olumlu yönde etkileyebilir. Hastalar değerlendirilirken, burun ameliyatı, yüz germe, dudak dolgusu gibi ek cerrahi işlemler de düşünülmelidir.