Telefon : +905493495913

Telefon : +905342050720

Boyun ve Yüz Germe

Boyun ve Yüz Germe

Yaşlanmanın etkileri, kronik güneşe maruz kalma, stres ve yer çekimi nedeniyle cilt sarkar ve kırışır, yüzün genç kontürü bozulur. Boyun ve yüz germe ameliyatlarının temel amacı, yaşlanmış cildi yenileyerek sarkmış ve kırışmış yüz görünümünden kurtarmaktır. Sarkan yanak ve çene hatlarını düzelterek genç yüz hatları elde edilir. Genellikle göz kapağı ameliyatları, boyun germe işlemleri, kaş kaldırma, cilt yenileme işlemleri bu ameliyatlara eşlik eder.

Kimler İçin Uygundur?

Bu ameliyat hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilir. Eğer burun tabanı ile ağız kenarı arasında derinleşme, çene kenarlarında sarkma veya yüz ve boyun derisinde kırışıklık gibi sorunlarınız varsa, yüz germe ameliyatı ile zamanı geri çevirmek için uygun bir aday olabilirsiniz.

Yüz ve Boyun Germe Ameliyat Türleri

  1. Mini Yüz Germe: Daha sınırlı kesilerle yapılır, genellikle kulak önünden doğal kıvrımda kesilerle gerçekleştirilir. Yanak ve çene problemleri olan hastalara iyi sonuçlar verir, ancak boyun sorunu olan hastalara yetersiz kalır.
  2. Standart Yüz ve Boyun Germe:Daha geniş kesiler gerektirir, saç içinden başlayan doğal ön ve arka kulak hizasından kesilerle yapılır. Yanak ve çene hatları için derin yumuşak dokular yukarıya çekilir, boyun kasları gerginleştirilir ve fazla deri çıkartılır.

Ameliyat Öncesi

Hastanın tıbbi geçmişi detaylı bir şekilde incelenir ve kullandığı ilaçlar ile mevcut sağlık sorunları göz önüne alınır. Hastanın beklentileri ve yüzü ile ilgili şikayetleri dikkatle dinlenir. Hastanın yüzüne yapılacak işlemler ve elde edilecek görünüm hakkında bilgi verilir. Ayrıca hastanın muayenesi yapılır ve uygun fotoğraflar çekilir.

Ameliyat Sonrası

Beslenmeye ameliyat sonrası hemen başlanır ve hasta hareket ettirilir. Hastanın hastanede kalma süresi ameliyat sonrası komplikasyonlara bağlı olarak 1-2 gün kadar sürebilir. Drenler genellikle ameliyat sonrası 1-2 gün içinde çıkarılır. Yüzde hafif şişlik ve morluklar görülebilir, ancak bunlar 10- 14 gün içinde tolere edilebilir seviyelere iner. Hastalar taburcu olduktan 1- 2 gün sonra banyo yapabilirler. Dikişler kendiliğinden erir. İşe geri dönme süresi yaklaşık 2 hafta kadardır ve hafif aktivitelere 2-3 hafta sonra başlanabilir. Daha yoğun aktivitelere 1 ay sonra izin verilir.

Sonuç

Bu ameliyatlar yaşlanmayı yavaşlatır ancak yaşlanma süreci devam eder. Yaklaşık 5-10 yıl boyunca sonuçlar devam edebilir. Daha kalıcı ve güzel sonuçlar elde etmek için kaş kaldırma, göz kapağı ameliyatları, cilt yenileme, yağ enjeksiyonları, botulinum toksin ve dolgu uygulamaları gibi ek işlemlerle birleştirilebilir.